Esipuhe

Alkuteksti

Hei, olen ______ ja olen seksi- ja/tai rakkausriippuvainen. Haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi seksi- ja rakkausriippuvaisten SLAA-palaveriin.

Tämä on suljettu nimettömien seksi- ja rakkausriippuvaisten kokous, ja tarkoitettu vain seksi- ja rakkausriippuvaisille, tai sellaiseksi itseään epäileville, jotka haluavat muuttaa haitallista käytöstään.

Tämä palaveri on kahden kierroksen kokous. Tapana on ollut ensimmäisellä kierroksella tervehtiä jokaista vuorollaan. Aika on jaettu tasan paikalla olijoiden lukumäärän mukaan. Kokouksen on määrä loppua klo 21, joten tänään jokaisella on aikaa puhua ___ minuuttia per kierros. ** ((90 min / osallistujien määrä) / 2 = minuuttia per kierros).

SLAA:n esipuhe

SLAA (Sex and Love Addicts Anonymous, Nimettömät seksi- ja rakkausriippuvaiset) on 12 askeleen ja 12 perinteen vertaistukiryhmä joka perustuu alunperin AA-ryhmien (Anonyymit Alkoholistit) kehittämään kokousmalliin.

Ainoa vaatimus SLAA:n jäsenyydelle on halu lopettaa pakonomainen seksi- ja rakkausriippuvuuskäyttäytyminen. SLAA saa taloudellisen tukensa jäseniltään, ja on ilmainen kaikille sitä tarvitseville.

Toipuaksemme seksi- ja rakkausaddiktion tuhoavista vaikutuksista keskitymme neljään keskeiseen voimavaraan:

  1. Haluamme lopettaa itse määrittelemämme riippuvuuskäyttäytymisen, päivä kerrallaan.

  2. Tukeudumme SLAA-palaverien ja toveriemme tarjoamaan tukeen.

  3. Harjoitamme 12 askelta ja niiden opetuksia saavuttaaksemme itse määrittelemämme seksuaalisen ja emotionaalisen raittiuden.

  4. Kehitämme suhdettamme Korkeampaan Voimaan joka ohjaa ja kannattelee meitä toipumisessamme.

SLAA on vertaistukiryhmä jolla ei ole mielipidettä ulkopuolisista asioista. SLAA ei ole yhteydessä muihin järjestöihin tai vertaistukiryhmiin, kansanliikkeisiin tai ideologioihin, ei hengellisiin eikä maallisiin.

Meillä on yhteinen tavoite – käsitellä tunteitamme ja käytöstämme sekä toipua seksuaalisesta ja emotionaalisesta riippuvuuskäyttäytymisestämme.

Löydämme yhteisiä piirteitä pakonomaisessa käyttäytymisessämme. Henkilökohtaiset eromme tai seksuaalinen suuntautumisemme muuttuvat yhdentekeviksi, koska olemme kaikki addikteja.

Suojelemme erityisellä huolella jokaisen SLAA-jäsenen nimettömyyttä. Pyrimme erityisesti välttämään huomiota medialta ja SLAA-ryhmän ulkopuolisilta henkilöiltä.

Ryhmän säännöt

  1. Emme puhu toistemme asioista ryhmän ulkopuolella, vaan se mitä kuulemme ryhmässä, pysyy ryhmässä. Suojelemme jokaisen jäsenen yksityisyyttä.
  2. Jokaisen oma puheenvuoro on tärkeä, emmekä halua keskeyttää kenenkään ajatusprosesseja kommentoimalla.
  3. Kun haluamme osoittaa tukemme, emme neuvo, vaan kerromme miten olemme itse selvinneet vastaavanlaisista tilanteista.

Lopputeksti

Tässä oli kaikki aika mitä meillä oli tähän kokoukseen varattu. Mikäli sinulla ei ole kenenkään ryhmäläisen puhelinnumeroita, nyt olisi hyvä hetki hankkia sellainen. Soitto tai tekstari oikeaan aikaan voi pelastaa sinut ongelmilta.

Onko kenelläkään tiedotettavaa? Jos ei, niin palaveri on päättynyt.

——

SLAA Suomi on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Pelkästään seksiriippuvaisille (miehille) ja läheisille tarkoitetut vertaistukiryhmät löydät osoitteesta http://saasuomi.ning.com/. Suosittelemme lämpimästi myös tutustumista läheisriippuvaisten (CODA Helsinki, http://codahelsinki.blogspot.fi/) ja alkoholistien / toimintahäiriöisten perheiden aikuisten lasten (http://www.aal.fi/) ryhmiin, koska ne tukevat toipumista seksi- ja rakkausriippuvuudesta.

Tällä hetkellä SLAA-ryhmä on väliaikaisesti tauolla fyysisten tapaamisten suhteen, mutta kokoonnumme säännöllisesti Skype-palavereissa keskiviikkoisin klo 19-21. Lisätietoa palavereistä saa lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen slaasuomi(a)gmail.com.

Palavereihin osallistumista ei tarvitse hävetä, arastella tai pelätä. Emme tarvitse sinusta mitään tietoja tai esittelyä etukäteen, osallistut sellaisena kuin olet. Olemme kaikki saman ongelman kanssa kamppailevia addikteja ja täten toistemme silmissä yhdenvertaisia. Riittää että haluat toipua – me tuemme sinua.

Lämpimästi tervetuloa!

SLAA Suomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s